ANNONS

Åtalad man ska ha kört bil påverkad

SÄTER En man har åtalats misstänkt för att ha kört bil påverkad av narkotika i Säters kommun. Åklagaren yrkar på att mannen ska dömas till att betala dagsböter.

Mannen i fråga är i 25-årsåldern och bosatt i Gävleborgs län. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Enligt åtalet ska mannen, i mitten av april i år, ha kört bil på länsväg 780 vid Bispberg i Säters kommun trots att han saknade körkort och var påverkad av narkotika. Under eller kort tid efter färden ska det ha funnits spår av klonazepam, amfetamin och MDMA, som är narkotikaklassat, i mannens blod.

Som bevisning lägger åklagaren fram uppgifter från mannen samt analysresultat, som åklagaren anser visar att mannen hade brukat narkotikan.

Åklagarens påföljdsförslag är att mannen ska dömas till att betala 50 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 2 500 kronor. Dessutom påpekar åklagaren att ett strafföreläggande med denna påföljd har utfärdats men då mannen inte godkänt detta i tid så har ärendet nu gått vidare till åtal.

Det framgår inte av åtalet hur den åtalade mannen ställer sig till brottsmisstankarna, alltså om han erkänner eller förnekar brotten som han misstänks för.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 38, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS