ANNONS

Mannen i fråga är i 35-årsåldern och bosatt i Norbergs kommun. Han har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för misshandel, rån och försök till utpressning.
Foto: Sonny Jonasson

Åtalad man ska ha försökt hota till sig sommarstuga

NORBERG/AVESTA En man från Norbergs kommun har åtalats misstänkt för flera brott, som ska ha begåtts i hemkommunen samt i Avesta kommun. Det handlar bland annat om försök till utpressning.

Mannen i fråga är i 35-årsåldern och bosatt i Norbergs kommun. Han har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för misshandel, rån och försök till utpressning.

Enligt åtalet ska mannen, i början av juni i år, ha misshandlat en annan person genom att slå hen på överarmen. Detta ska ha skett på en plats i Norbergs kommun.

I början av augusti i år ska han, genom hot om dödligt våld, ha förmått samma person att göra ett bankomatuttag på 1 500 kronor, pengar som mannen sedan ska ha tagit. Mannen ska bland annat ha sagt “jag ska skjuta skallen av dig, jag har inte tid att vänta på pengarna längre, det är nu jag behöver pengar, inte sen”. Detta ska ha skett i Avesta kommun.

Vid det sistnämnda tillfället ska mannen även, genom hot om våld mot personen samt hot om skadegörelse på personens egendom, försökt förmå personen att skriva över äganderätten avseende en lägenhet och ett fritidshus till mannen. Även detta ska ha skett i Avesta kommun.

Åklagaren skriver i åtalet att om detta hade lyckats så hade det inneburit vinning för mannen och skada för målsäganden. “Det fanns en fara för att brottet skulle fullbordas eftersom hoten framstod som allvarligt menade och innebar en påträngande fara för NN”, skriver åklagaren i åtalet.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen, med målsäganden samt med ett vittne som berättat om vad målsäganden har sagt till vittnet om händelserna, samt de skador som vittnet har sett på målsäganden.

Den åtalade mannen förnekar samtliga brott som han misstänks för.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 38, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS