ANNONS

En man har åtalats misstänkt för grovt hemfridsbrott, misshandel och olaga hot. Brotten ska ha begåtts i Säters och Hedemora kommun.
Foto: Sonny Jonasson

Åtalad man misstänks för grovt hemfridsbrott

SÄTER/HEDEMORA En man har åtalats misstänkt för grovt hemfridsbrott, misshandel och olaga hot. Brotten som han misstänks för ska ha begåtts i Säters och Hedemora kommun.

Mannen i fråga är i 30-årsåldern och bosatt i Borlänge kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för två fall av misshandel, två fall av olaga hot samt ett fall vardera av grovt hemfridsbrott och övergrepp i rättssak.

Enligt åtalet ska mannen, i mitten av juni i år, ha hotat två andra personer genom att säga till den ena av personen att han skulle döda de båda samt hålla upp en kniv. Detta ska ha skett i en bil i Säters kommun.

I mitten av juli ska han ha misshandlat en kvinna, en av personerna som han tidigare ska ha hotat, genom att ge henne flera slag mot ansiktet med öppen hand samt tagit tag om/mot hennes hals. Detta ska ha skett på en plats i Hedemora kommun. dagen efter ska han ha hotat kvinnan genom att säga att han skulle döda henne med en kniv.

I början av augusti ska mannen olovligen ha trängt in i kvinnans bostad, i Hedemora kommun. Åklagaren anser att hemfridsbrottet, som mannen misstänks för, ska bedömas som grovt eftersom mannen ska ha tagit sig in genom att använda våld mot kvinnan. Vidare ska han ha tagit tag om kvinnans hals så att hon fick svårt att svälja.

Slutligen ska mannen, vid den sistnämnda tidpunkten, ha hotat kvinnan genom att säga att han skulle döda henne om hon ringde polisen.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen samt med målsägandena och vittnen som har vittnat om vad kvinnan har berättat till dem om händelserna. Åklagaren lägger även fram fotografier som ska visa kvinnans skador samt inspelningar av tre larmsamtal som kvinnan ringt.
Den åtalade mannen förnekar brott.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 38, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS