Åtal väcks för grovt rattfylleri

HEDEMORA/AVESTA En man från Hedemora kommun har åtalats misstänkt för grovt rattfylleri. Brottet ska ha begåtts i Avesta kommun.

Mannen i fråga är i 60-årsåldern och bosatt i Hedemora kommun. Han har nu åtalats misstänkt för grovt rattfylleri.

Enligt åtalet ska mannen, i mitten av juli i år, ha kört bil på Koppardalsvägen i Avesta trots att han var berusad. Dessutom ska han ha haft en släpvagn tillkopplad på bilen.

Under eller efter färden ska mannen ha haft 0,86 milligram alkohol per liter utandningsluft. Detta motsvarar 1,72 promille alkohol i blodet, vilket är den term som vanligen används i dessa sammanhang.

Som bevisning lägger åklagaren fram analysresultat samt förhör med den åtalade mannen samt med en polis som ska ha bevittnat händelsen.
Den åtalade mannen förnekar brott.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 32, 2020.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Efter halva loppet gick han upp i ledning. Sedan släppte inte Albin Bäckström den och när han rullade i mål var han svensk mästare i mountainbike.
AVESTA Entrén till Avesta lasarett har byggts om och fått en mer välkomnande miljö. "Ett lyft för lasarettet och för Avesta som ort", säger Dan Staffansson, förvaltare på Regionfastigheter.
I spåren av corona har företag det tufft och för många har det bland annat blivit i minskade intäkter och konkurser. I Norberg inrättade kommunen en stödlinje i våras och behovet är stort.