ANNONS

En man från Norbergs kommun har åtalats vid Västmanlands tingsrätt misstänkt för två fall av grov misshandel samt ett fall av ringa narkotikabrott.
Foto: Karin Diffner

Åtal väcks för grov misshandel – en man ska ha huggits med sax

NORBERG En man från Norbergs kommun har åtalats vid Västmanlands tingsrätt misstänkt för två fall av grov misshandel samt ett fall av ringa narkotikabrott. Han misstänks för att ha huggit och slagit en annan man med en sax och en flaska, samt för att ha slagit en kvinna.

Mannen i fråga är i 25-årsåldern och bosatt i Norbergs kommun. Han åtalas nu misstänkt för tre brott som ska ha begåtts i Norbergs kommun i början av maj i år.
Enligt åtalet ska mannen ha misshandlat en annan man genom att hugga honom med en sax och slå honom med en flaska i huvudet. Dessutom ska han ha sparkat eller stampat mot målsägandens huvud när denne låg ner.

Målsäganden ådrog sig bland annat en käkfraktur och felställning av tänder.
Åklagaren skriver i åtalet att hon anser att brottet bör bedömas som grovt ”eftersom NN har visat särskilt hänsynslöshet eller råhet genom att upprepade gånger utdela hugg och slag med tillhygge mot XX:s huvud och genom att sparka eller stampa mot hans huvud när han låg ner och var ur stånd att försvara sig”.

Vid samma tillfälle ska mannen även ha misshandlat en kvinna genom att slå henne i huvudet, ta tag om hennes hår och sedan dunka hennes huvud mot ett handfat. Därefter ska han ha släpat i väg kvinnan genom att dra henne i håret.
Även i detta fall skriver åklagaren att det misstänkta brottet bör bedömas som grovt ”eftersom NN har visat särskilt hänsynslöshet eller råhet genom att upprepade gånger utdela våld, i
vart fall delvis med tillhygge, mot YY:s huvud”.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med den åtalade mannen samt med de båda målsägandena och flera vittnen som ska ha sett händelseförloppet och även berättat om hur stämningen varit tidigare under den aktuella kvällen. Ett par av vittnena ska ha sett att den åtalade mannen hade en sax i handen och även sett att han slagit kvinnan i huvudet samt dunkat kvinnans huvud mot handfatet.

Bevisningen består även bland annat av rättsintyg och fotografier av målsägandenas skador samt av ett sakkunnigutlåtande från NFC (Nationellt Forensiskt Centrum) som ska bevisa att blod och dna hittats på platsen, samt ett protokoll av blodbildsanalysen som kan visa var blodet hittats och vilka tolkningar av händelseförloppet som kan göras utifrån dessa blodbilder.

Den åtalade mannen förnekar brott när det gäller de båda fallen av grov misshandel. Mannen misstänks även för ringa narkotikabrott vid samma tillfälle, då han ska ha varit påverkad av hasch eller annat cannabispreparat som är narkotikaklassat. Det brottet erkänner han.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 37, 2021

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS