ANNONS

Astars undersköterskeutbildning för anställda inom äldreomsorgen, som får studera på arbetstid, september 2020. Vårdläraren Sanna Palmén och enhetschef Ann Christine Skogqvist, till höger i bild.
Foto: Veronica Rigtorp/arkiv

Astar i Borlänge växer efter en anbudsvinst

BORLÄNGE. Förra året flyttade Astar i Borlänge till nya lokaler. Det blev en lyckad flytt. Genom ett nytt och större avtal med Borlänge kommun ska Astar starta nya utbildningar och anställa fler lärare. Dessutom har Astar fått förlängt förtroende som utbildare på Äldreomsorgslyftet.

– Vi växer och det känns fantastiskt bra, i våra nya lokaler har vi möjlighet att ta emot många elever, säger enhetschefen Ann Christine Skogqvist.
Astar har vunnit ett nytt avtal med Borlänge kommun med start i juni. Avtalet sträcker sig över två år med möjlighet till förlängning.
I anbudet ingår allmänna ämnen där Astar kommer att erbjuda matte, engelska och svenska på plats i Borlänge och där övriga grund- och gymnasieämnen erbjuds via distans från Solna Centrum.
– Det känns som en bra lösning. Alla ämnen erbjuds ju av Astar i Solna Centrum och kommunen vill ha distansundervisning och distans med handledning, förutom på matte, engelska och svenska där vi erbjuder klassrumsundervisning, berättar Skogqvist.
Anbudsvinsten innebär också att Astar kommer att få en större andel SFI-elever med både vanlig SFI-undervisning samt orienteringskurser, förutom den yrkesintroduktion och SFI-kombo-utbildning som företaget erbjuder sedan tidigare.
Dessutom har Astar fått förlängt förtroende som utbildare på Äldreomsorgs-lyftet, den statliga satsning där befintlig personal får vidareutbilda sig med bibehållen lön.
– Vi har fått förfrågan om att starta en eller två nya klasser till hösten. De som började utbildningen i januari i år blir klara i februari 2022. Det känns så klart bra att vi får fortsätta med Äldreomsorgslyftet, det är ju ett kvitto på att vi gör det bra och att kommunen är nöjda med oss.
Totalt sett innebär anbudsvinsten att Astar i Borlänge nu söker fler SFI-lärare, en SVA-lärare, lärare till vård och omsorg samt även till matte och engelska.
– Ja, vi växer och behöver mer personal och de känns väldigt roligt, säger Ann Christine Skogqvist.
Hon kan konstatera att flytten Astar gjorde i juli 2020 blivit exakt det lyft man hoppades på och att det verkligen blåser medvind för verksamheten i stort.
– Ja, vi har fått bra lokaler centralt i Borlänge och det är en del i att vi vann upphandlingen. Det är nytt, fräscht och stort och vi har möjlighet att ta emot många i lokalen. Nu i coronatider kan vi ju bara ta emot smågrupper men både vi och eleverna känner att vi har så pass stora lokaler att man kan hålla avstånd, säger enhetschefen för Astar i Borlänge.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS