ANNONS

Arvid Runéus blir ny VD på Oppigårds när företagets grundare Björn Falkeström fokuserar mer på andra uppgifter.
Foto: John Leander

Arvid bli vd för sitt favoritöl

HEDEMORA Arvid Runéus tar över som Oppigårds vd efter bryggeriets grundare Björn Falkeström. Arvid är entusiastisk inför uppgiften. – Oppigårds var bland de första finölen jag drack.

I höstas meddelade Björn Falkeström att investmentbolaget Röko köpt 70 procent av Oppigårds och att en ny vd för företaget så småningom skulle tillträda. Nu har den nya vd:n alltså dykt upp och heter Arvid Runéus.

När tidningen möter Arvid utanför Oppigårds entré i Ingvallsbenning är han egentligen fullt upptagen med att besöka varje vinkel och vrå på bryggeriet, för att lära känna personalen och få inblick i hur driften fungerar. Han kommer närmast från Stockholm där han jobbat som konsult och ser fram emot att arbeta på en fast punkt.
– Jag ville ha någonting där jag blir kvar. Inte bara jobba i projekt under ett par månader.

Att det blev Oppigårds och Hedemora är dock mer än ett sätt att komma ifrån ”konsulteriet”. Det här är någonting han länge har haft smak för.
– Oppigårds var bland de första finölen jag drack. Det var när jag pluggade. Då hade jag ingen aning om att jag skulle hamna där jag är i dag, men jag kan inte vara lyckligare.

Att landa utanför storstaden har också spelat in. Han har hyrt en stuga i Grådö och ser ut att trivas med sitt val av ny arbetsplats.
– Det känns som ett bra steg att ta. Oppigårds är ett bra bolag och det känns bra att ha kvar Björn.

För så är det. Björn Falkeström må lämna vd-posten, men rör sig flitigt och arbetsklädd omkring på bryggeriet. Det han har bestämt sig för är att ”minska ansvaret på sig själv” och behöver någon som kompletterar honom.
– Arvid är en jättetrevlig kille och alla förutsättningar finns för att det här ska gå kanonbra. Vi har helt olika ingångar. Jag springer mest runt och skruvar och Arvid kommer från affärssidan. Om bara krogarna får öppna så ska vi nog sälja lite öl, säger Björn Falkeström.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS