ANNONS

Det blir en fortsättning för Artax Filmlabb i Krylbo i sommar, vilket glädjer grundaren Emilia Henriksson och ledaren Olle Ferner.
Foto: Pressbild

Artax Filmlabb hålls i Krylbo även i sommar

KRYLBO Det var länge oklart om det skulle bli något filmlabb i Krylbo denna sommar. Nu står det dock klart att det blir en fortsättning för Artax Filmlabb i sommar.

Via Artax Filmlabb får barn lära sig att göra film i olika former, vilket bland annat arrangerats i Krylbo. Det har dock varit oklart om det skulle bli någon fortsättning i sommar, på grund av coronapandemin, men nu meddelar arrangörerna att så blir fallet. Denna gång med stop motion-teknik i fokus.

– Ingen sommar utan filmlabb. Det är otroligt lyxigt att få tid och möjlighet att fördjupa sig i animationsmagin under en vecka. Tillsammans med mig och Olle Ferner får barn mellan 10 och 15 år bygga dockor, världar och historier, säger Emilia Henriksson, grundare av Artax Filmlabb, i ett pressmeddelande.

– Både jag och Emilia jobbar med film. Det är fint att få bjuda på erfarenheter och tekniker som vi använder oss av i vårt arbete. Vi är fulladdade med nya tips och tricks och längtar efter att se vad årets deltagare är sugna på att göra säger Olle Ferner, ledare för Artax Filmlabb.

Årets filmlabb genomförs i samarbete med Avesta kommun och Film i Dalarna. Upplägget går i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och därmed bland annat innebär att den som är sjuk måste stanna hemma.

Filmlabbet hålls under vecka 26 (den 22-26 juni) och målgruppen är barn och ungdomar mellan 10 och 15 år. Anmälan görs via hemsidan www.artaxlever.se/filmlabb.

– Filmlabbet är gratis och populärt så vi är måna om att bokade platser används. Får du förhinder, boka av i tid så att så många som möjligt får vara med, hälsar Emilia Henriksson och Olle Ferner.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 25, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS