Arrendator till kaféet har hittats

Det kommer att serveras bland annat våfflor på kaféet vid Hedemora Gammelgård i sommar.
Foto: Dreamstime
HEDEMORA Föreningen Hedemora Gammelgård har hittat sin nya arrendator för kaféet vid gammelgården. Kaféet öppnade den 17 juni.

Det såg länge ut som att besökarna till Hedemora Gammelgård inte skulle kunna köpa fika under sommarens besök. Men ett par dagar inför midsommar meddelade Lena Borgs, föreningens ordförande, att en ny arrendator till kaféet har hittats.

– Det är med stor glädje som jag kan meddela nyheten. Sommarcafé Gammelgården öppnade den 17 juni med Vesna Nikolic som arrendator. Kaféet kommer att ha öppet alla dagar i veckan fram till den 31 augusti. Kanske längre beroende på vädret. Vesna kommer, tillsammans med sin familj, att servera våfflor, fika med kaffebröd och smörgåsar, hälsar Lena Borgs, ordförande för föreningen Hedemora Gammelgård.

Föreningen kommer även att ha utställningar vid gammelgården under sommaren.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 26, 2020.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Garpenbergsbaserade matföretaget LissEllas Senap har nu kammat hem hela 39 medaljer i VM i senap. – Men det är många smaker som vi testar som inte blir bra, erkänner Olle Bengtsson.
Dalarna gillar att grilla. Då det kan bli en hemmasommar tippas extra många vilja lägga på ett kol. På gallret hamnar allra helst lokalproducerad mat.
Engelska parken i Grängshammar, i Säters kommun, anlades redan 1785. Det visar den forskningsrapport som Helena Kåks tagit fram.