ANNONS

Gammelgården i Hedemora invigdes 1915. Till sommaren saknas det dock en arrendator till kaféet vid gammelgården.
Foto: Niclas Bergvall

Arrendator sökes till gammelgårdens kafé

HEDEMORA Kaféet vid gammelgården i Hedemora står utan arrendator till sommaren. Föreningen Hedemora Gammelgård hoppas nu kunna hitta någon arrendator som vill driva kaféet i sommar.

I år är det 105 år sedan gammelgården i Hedemora invigdes, vid sjön Hönsans strand. Men efter åtskilliga somrar där besökarna till gammelgården kunnat köpa en kopp kaffe och lite fika under besöket ser det just nu ut som att kaféet måste hållas stängt.

– De senaste åren har kommunen arrenderat kaféet och erbjudit feriejobb till i första hand ungdomar. Men i år har arbetsmarknadsenheten meddelat att man inte har pengar i sin budget för detta. De har mindre pengar att röra sig med, även för feriearbeten, säger Lena Borgs, som är ordförande för föreningen Hedemora Gammelgård.

Styrelsen har sett över möjligheten att själva försöka ha kaféet öppet.
– Men det skulle bli svårt för oss att hålla i detta ideellt. Då skulle vi behöva skära ner väldigt mycket på öppettiderna. Men vi i styrelsen skulle kunna klara att ha kaféet öppet vid Nationaldagen och midsommar, om ingen arrendator dyker upp, säger Lena Borgs.

Föreningen har stora planer för verksamheten vid gammelgården och ska söka pengar för att installera ljud och ljus till de olika utställningarna som finns där.
– Vi vill göra det mer levande och tillgängligt vid utställningarna. Gammelgården är en oas i centrala Hedemora och därför vore det förfärligt tråkigt att inte kunna ha kaféet öppet i sommar, säger Lena Borgs.

Om någon vill prova att arrendera och driva kaféet i sommar så går det att ringa Lena Borgs på 070-625 89 85.
– De får gärna höra av sig till mig. Vi vill göra allt vi kan för att hjälpa till om någon vill arrendera kaféet i sommar. All utrustning som behövs finns att tillgå, det är bara någon som ska driva kaféet som saknas, säger Lena Borgs.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 16, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS