Arkivens dag med “Fäst och gledje”

FALUN . Årets upplaga av Arkivens dag arrangeras under temat "Fäst och gledje!", och platsen är högkvarteret Arkivcentrum i närheten av Tallenområdet i Falun.

På lördag mellan kl 11.00 och 15.00 tillhandahålls en salig blandning av arkivmaterial som anspelar på årets tema. Visning av filmer, bilder, affischer och en uppsjö andra arkivdokument står, tillsammans med fler intresseväckande inslag från både då och nu, på dagens agenda. Ytterligare trivselramverk sammanfogas av gratis kaffe och kaka.

Evenemanget sker i samspel mellan Arkivcentrum Dalarna, Dalarnas Folkrörelsearkiv och Falu kommuns centralarkiv.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

FALUN Tiden med Studio Vi är förbi. Men gärningen i kulturens namn lever vidare. Anna Aldrimer har brunnit för det lilla galleriets fönster mot världen.
SVÄRDSJÖ En för bygden klassisk butik inväntar framtida kompassriktning. Epokskifte ligger på lut för Rut & Knut. Ägarinnan och eldsjälen Monica Backlund är redo för nästa kapitel i livet.
FALUN Sommaren är i antågande. Med det också ökad personalbrist inom vården. På Falu lasaretts hjärtcentrum erbjuds nu personal sälja semesterveckor för 15 000 kronor stycket.