ANNONS

Thomas Agneteg som är regionchef för Ung Företagsamhet Dalarna och Malin Lundberg från Kupolen.
Foto: Foto: Ung Företagsamhet Dalarna.

Årets UF-mässa blir den största hittills

BORLÄNGE. Med en månad kvar tills Kupolen i Borlänge intas av hundratals unga företagare står det redan klart att årets mässa blir den största sedan Ung Företagsamhet startade.

Med en månad kvar tills Kupolen i Borlänge intas av hundratals unga företagare står det redan klart att årets mässa blir den största sedan Ung Företagsamhet startade i Dalarna för 28 år sedan. 215 UF-företag med över 600 elever är anmälda. UF-mässan är en av årets dagar som drar flest besökare till Kupolen.
– Vi är mycket glada över vårt samarbete med Ung Företagsamhet där vi tillsammans får lyfta fram unga drivna människor. Och det kommer att bli en dag utöver det vanliga där precis hela Kupolen, varje gång på alla plan, fylls av ungdomar som visar sina affärsidéer och säljer sina varor och tjänster, säger Malin Lundgren från Kupolen.
Fler än 600 unga företagare från hela Dalarna kommer att vara på plats och ställa ut. Elektronik, hantverk, mode, skönhet och mat från olika länder är lite av det som kommer att säljas och förberedelserna är i full gång över hela Dalarna.
Men det är inte bara unga företagare som kommer att vara på plats 25 mars. Fler än 70 olika företag och organisationer från hela Dalarna kommer också
att vara där. Under dagen anordnas även träffar för politiker, skolledare, näringslivschefer, näringslivet och andra aktörer som vill vara med och bygga Dalarnas framtid.
– Att så många människor och företag ställer upp och vill vara delaktiga i våra ungas framtid och Dalarnas tillväxt säger mycket om engagemanget i vårt län. Vi ser en stor skillnad i intresset från näringslivet där man nu verkligen vill vara med i arbetet vi gör, säger Thomas Agneteg som är regionchef för Ung Företagsamhet Dalarna.
– Vi är en naturlig samlingsplats för hela Dalarna och speciellt för unga och det vill vi vara. Att få bjuda in unga människor till den här dagen är viktigt för oss för våra unga är vår framtid. Och vem vet – kanske öppnar någon som ställer ut här på onsdag en butik i Kupolen framöver, avslutar Malin Lundgren.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS