ANNONS

Från vänster: Miljöpristagaren Sara Kahl, vice ordförande Dalarnas centerkvinnor Linda Haglund, ledamot i Dalarnas Centerkvinnor Hans Johansson och ordförande i Dalarnas Centerkvinnor Joanna Stridh.
Foto: Erik Daniels

Årets miljöpristagare utsedd

DALARNA. På världsmiljödagen avslöjades mottagaren av 2021 års miljöpris från Dalarnas Centerkvinnor. Pristagaren Sara Kahl som driver företaget Bonden och Bananen i Falun överraskades med blommor, diplom och en summa prispengar för sitt arbete med hållbart byggande och byggnadsvård, samt det viktiga arbetet med att återställa åker och betesmark.

Sara Kahl är utbildad snickare och har i flera år jobbat med hållbart byggande och byggnadsvård.
Hon driver sedan 2017 grönsaksodlingen, biodlingen och jordbruket Bonden & Bananen. Övre Glamsarvet är en gammal bergsmansgård och Sara är tredje generation på gården.
Hennes farföräldrar drev en mjölkgård med kor fram till slutet av 1960-talet. Nu jobbar hon på att återställa åker och betesmark.
Hon odlar cirka 1 000 kvadratmeter friland och 78 kvadratmeter växthus och har i dagsläget egna höns och bin, hunden Bananen, katten GW, Svärdsjöfår i genbank samt inlånade kor under sommarhalvåret.
Sara arbetar framgångsrikt för att öka den biologiska mångfalden och är en förebild som visar att det går att göra skillnad.
Prisutdelare var Linda Haglund, vice ordförande, Hans Johansson, ledamot, och Joanna Stridh, ordförande.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS