ANNONS

31 mars är sista dagen för Arbetsförmedlingens kontor i Hedemora, men redan 8 mars är sista dagen kontoret är öppet för spontana besök.
Foto: Mikael Eriksson

Arbetsförmedlingen stänger i Hedemora

HEDEMORA. Den sista mars stänger Arbetsförmedlingen sitt kontor i Hedemora. Personalen flyttas över till kontoret i Avesta och dit även de arbetssökande från Hedemora kommer att få åka.

Arbetsförmedlingen hade tillsammans med Hedemora kommun smitt planer på en flytt. Flytten skulle gå från nuvarande lokaler på Brunnsjögatan till Kraftgatan där kommunens arbetsmarknadsenhet redan finns, och Arbetsförmedlingen hade av den anledningen redan sagt upp sina lokaler.

Men nu det har blivit stopp för dessa planer. Detta sedan Arbetsförmedlingen i stället beslutat stänga kontoret i Hedemora och flytta verksamheten till kontoret i Avesta.
8 mars är sista dagen som kontoret i Hedemora har öppet för spontana besök och det går att använda de kundplatser som finns där. Den 31 mars stängs kontoret helt. Personalen kommer att följa med till Avesta

Mattias Olofsson, chef för kontoren i Avesta och Hedemora, hänvisar till den budget som Kristdemokraterna och Moderaterna med stöd av Sverigedemokraterna fick igenom i riksdagen före jul.
– Budgeten innehåller betydande minskningar i anslaget till Arbetsförmedlingen, säger han.
Budgeten fick till följd att Arbetsförmedlingen la ett varsel på uppsägning av 4500 tjänster. Budgeten kommer även att få en betydande påverkan på kontorsnätverket.

Då lokalerna i Hedemora redan var uppsagda och inga nya kontrakt undertecknade föll det sig tidsmässigt väl att stänga kontoret i Hedemora.
Mattias Olofsson säger att Arbetsförmedlingen utvecklat olika digitala lösningar till stöd för den arbetssökande. Det handlar bland annat om videomöten och chattar som kan användas. Men att den som behöver ha ett fysiskt möte med en handledare på Arbetsförmedlingen får lov att bege sig till Avesta.

Arbetsförmedlingens minskade anslag har märkts av även i Avesta. Här fanns planer på att flytta verksamheten från nuvarande lokaler på Kungsgatan till större lokaler i Koppardalen. Dock har man fått tänka om och göra en omförhandling med det kommunala bostadsbolaget för att krympa ytorna på de nya lokalerna. Mattias Olofsson säger att det kommer att bli en flytt till Koppardalen och att den kommer att ske under sista kvartalet 2019.

När det gäller Hedemora så värnar han om det goda samarbete som Arbetsförmedlingen har med Hedemora kommun och att den samverkan ska fortsätta.
– Hedemora är duktig på att arbeta med de personer som saknar arbete, säger han.

Läs även: Postnord i Hedemora och Avesta blir ett

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 10 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS