ANNONS

Lloyds apotek i Hedemora har utsetts till kedjans bästa apotek 2019. Detta fick personalen fira med två lediga dagar, medan ledningen skötte apoteket.
Foto: Pär Sönnert

Apoteket som var bäst i klassen

HEDEMORA. Lloyds apotek i Hedemora har utsetts till kedjans bästa apotek 2019. Detta fick personalen fira med två lediga dagar, medan ledningen skötte apoteket.

– Det blir som en praoperiod för oss, säger regionchefen Johanna Nobelius.
De som besökte Lloyds apotek i Hedemora häromveckan noterade kanske att allt inte var helt som vanligt. Den ordinarie personalen hade nämligen fått två dagars ledigt och ersatts av ledningen inom Lloyds apotek. Anledningen till detta var att apoteket i Hedemora utsetts till kedjans bästa under 2019.

“Det här blir som en praoperiod för oss”, säger regionchefen Johanna Nobelius om att ledningen gick in och jobbade på apoteket i Hedemora under de två dagar som den ordinarie personalen var ledig.

– Vi har delat ut det här priset i fem år nu. Vi tittar på lite olika kriterier, bland annat sammanhållningen inom teamet samt bemötandet mot kunderna, berättar Johanna Nobelius, som är regionchef för region Mitt, där Hedemora ingår.
Personalen fick en summa pengar att göra vad de ville med.
– De valde att åka till Högbo Bruk för lite spa och annat. I stället kommer vi från huvudkontoret hit och jobbar för dem. Det här är väldigt roligt, det blir som en praoperiod för oss. Det blir lite teambuilding även för oss, säger Johanna Nobelius.
Trots orutinen tyckte hon att det gick bra för den tillfälliga personalen.
– Den ordinarie personalen såg lugna ut när det lämnade över till oss. De var betydligt lugnare än vad vi var i alla fall. Och vi är ju inte lika bra som den ordinarie personalen, så vi har försökt muta kunderna med tårta som kompensation, säger Johanna Nobelius,

Motiveringen:

Årets apotek är ett tydligt bevis på att det lokala ägandeskapet är mycket avgörande. Under verksamhetsåret 2019 har apoteket toppat, så det lyfte i princip alla nyckeltal, inte bara en ökning mot föregående år utan även en överprestation mot årets budget. Imponerande, på en redan väletablerad marknad! Kundnöjdheten ligger på en utmärkt nivå där mottot “Det lilla extra” alltid eftersträvas. Att apoteket har ett välmående TEAM, där trygghet och trivsel skapas i vardagen, återspeglas också i ett av Sveriges bästa EOS-resultat. Att på en mindre ort lyckas med att vinna nya kunder varje dag kräver ständigt kundfokus och det lokala engagemang som årets apotek har.”

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Hedemora/Säter v51

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS