ANNONS

Wilma Gustafsson, D21, tävlandes för IFK Hedemora SK, vid förra helgens tävlingar Bergebo Ski Weekend.
Foto: Veronica Rigtorp

Anpassning gav möjlighet till skidtävling

Skidtävling Bergebo Ski Weekend, kördes med restrektioner som ger skidåkarna chansen att utöva sin sport. En av alla tävlande var tioåriga Loke Lindqvist från Stora Skedvi.

Loke Lindqvist, 10 år var en av de tävlande i H11. Han tränar i IFK Hedemora SK, men vid Bergebo ski Weekend tävlade han för Stora Skedvi, berättade hans pappa.
Domnarvets GOIF corona anpassade helgens längdskidtävling.
– Vi följer skidförbundets utarbetade riktlinjer som bygger på folkhälsomyndighetens rekommendationer, berättar tävlingsledare Magnus Skärhem.

Åkarna rekommenderades att komma tidigast en timme före start och lämna så snart de gått i mål.
Start – och målfållan är separerade och åkarna lotsas genom proceduren innan, under och efter tävlingen.
Innan är det ett enkelt flöde de följer till självservering från ett uppdukat bord med chip och nummerlappar, och sedan vidare mot startfållan.

Tävlingarna gick i fristil och skate, för att minimera behovet av valla test och hjälp.
Den individuella starten förlänges från 30 sekunder till en minut för att glesa ut mellan åkarna. Arena området var indelat i zoner där det var tydligt utmärkta var ledare, funktionärer med flera fick vara.
När åkarna kom mot målfällan sker proceduren omvänt och de tog själva sitt pris vid målgång, ingen prisutdelning skedde, och tog av sig sitt chip och sin nummerlapp. Chipen desinficeras och nummerlapparna tvättads senare.
Startlistor och resultatlistor fanns endast på nätet för att tävlande, med flera, inte skulle samlas kring resultattavlor.
Domnarvets GOIF klubbstuga Bergebo motionscentralen var inte öppen, mer än för toalettbesök.

Till lördagens ungdomstävlingar var hela 182 ungdomar i åldern 11-16 år anmälda. Till söndagens nationella elittävling var det ett 60-tal anmälda. De stora hemmastjärnona Oskar Svensson från Falun och Maja Dahlqvist från Borlänge passade nog på att vila efter Tour de ski.
– Det är kul att visa att det händer positiva händelser också mitt i pandemin, som den här skidtävlingen, så barn kan fortsätta med sina fysiska aktiviteter och även tävlingar, avslutar Magnus Skärhem.
Ungdomstävlingen under lördagen var för distriktet, så bara dalaungdomar deltog. Söndagen tävlingar var nationell.

Loke Lindqvist, 10 år var en av de tävlande i H11. Han tränar i IFK Hedemora SK, men vid Bergebo ski Weekend tävlade han för Stora Skedvi, berättade hans pappa. Foto: Veronica Rigtorp
IFK Hedemora SK:s Tove Levin Johansson tävlade i helgen i Bergebo Ski Weekend, i klassen D21. Foto: Veronica Rigtorp.
Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS