ANNONS

Hårsalongen Anne och Co startades av Anne Alduren Engvall 1991, nu går hon i pension och överlåter verksamheten till Marie Siverman.
Foto: Veronica Rigtorp

Anne lämnar över saxen till Marie

BORLÄNGE. Anne Alduren Engvall överlåter sitt livsverk, hårsalongen Anne och Co och går i pension. En av hennes anställda 33-åriga Marie Siverman tar över verksamheten och fortsätter i Annes anda.

Det är en härlig höstdag och solen skiner, Anne är precis på väg att sitta upp på sin häst Vicke för en ljuvlig ritt i den klara höstluften, när tidningen fångar henne på telefon. Hon har redan börjat få smak av ledigheten som pensionär.
Redan som 16-åring började Anne klippa, hon gick sedan elev hos anrika Moderna Salongen, som hennes mamma drev.
Men i stället för att ta över salongen flyttade Anne till Stockholm och började arbete i det absoluta toppskiktet av salongen i huvudstaden, nämligen hos Björn Axén, som var dåtidens stjärnfrisör.
Där jobbade hon förutom med kända kunder, även på helger som frisör med visningar och fotograferingar. Och som alla med klass, så håller hon på hederskoden att inte avslöja vilka hennes kända kunder var.

1991 kom hon åter till hemorten och öppnade Salongen Anne och Co, som snabbt blev ett namn långt utanför Borlänges kommungränser.
Ryktet om helhetsupplevelsen som då var nytt i stan, gav många kunder och långa köer till klippning av stjärnan Anne. Snabbt fick salongen fler frisörer och mång har stannat kvar länge och blivit som en familj, förklarar Anne Alduren Engvall.
Det är nu en av de anställda tjejerna Marie Siverman som tar över salongen från och med 1 seeptember.
En bra lösning enligt Anne som ger full kredd till Maries driv och kunnande.

Marie har varit på salongen länge och vet vad som krävs för att driva den i Annes anda.
Som frisör tar kroppen med åren stryk och Anne har känt att hennes kropp har börjat säga ifrån, så hon tycker det ska bli skönt att gå i pension.
Sen får tiden utvisa om hon kan hålla sig ifrån sin älskade salong, ”familj” och kunder. Kvar som kund blir hon i alla fall, avslöjar hon.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS