ANNONS

Anna-Lena Gull, marknadschef på Setra i Långshyttan, har tilldelats Dalarnas Centerkvinnors miljöpris.
Foto: Arkiv

Anna-Lena Gull fick C-kvinnornas miljöpris

HEDEMORA/LÅNGSHYTTAN Dalarnas Centerkvinnor delar varje år ut ett miljöpris. I år blev pristagaren Anna-Lena Gull, marknadschef på Setra i Långshyttan.

I tio år har Dalarnas Centerkvinnor delat ut ett miljöpris till en kvinna som genom sin verksamhet bidrar till en hållbarare framtid.

Priset delas årligen ut i anslutning till Världsmiljödagen, den 5 juni. Priset består av diplom, blommor och 2000 kronor delades ut av Joanna Stridh, distriktsordförande i Dalarnas Centerkvinnor, och Christina Lundgren avdelningsordförande för Husby-Hedemora Centerkvinnor samt kommunalråd i Hedemora.

Motiveringen lyder:
“Anna-Lena Gull har lång erfarenhet inom byggbranschen och arbetar på Setras träfabrik i Långshyttan. Hon har varit drivande med att bygga upp verksamheten, hon brinner för hållbarhetsfrågor och är insyltad i allt.
Att bygga i trä som är ett förnyelsebart material som binder koldioxid är både klimatsmart och hållbart. I Långshyttan tillverkas KL-trä som är skivor av korslimmat trä. Virket kommer från skogar i närområdet, vilket medför kortare transporter. Resultatet är ett byggelement som är både starkt och styvt i förhållande till sin låga vikt. Det kan användas för att bygga allt från industrifastigheter till bostäder.
Anna-Lena Gull arbetar framgångsrikt i en mansdominerad bransch och är en förebild som visar att det går att göra skillnad”.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 32, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS