Anna Carin belönades med Guldbagge

Gustafsbördiga Anna Carin Lock vann en Guldbagge för sin insats inom mask/smink i filmen "Quick". Foto: Skärmdump från SVT
Foto:
GUSTAFS. Gustafsbördiga Anna Carin Lock vann en Guldbagge för sin insats inom mask/smink i filmen "Quick". Detta var andra gången som hon vann en Guldbagge.

Anna Carin Lock, från Gustafs, vann en Guldbagge vid Guldbaggegalan som hölls på Cirkus i Stockholm den 20 januari. Hon vann i kategorin bästa mask/smink för sitt arbete i filmen “Quick”.
– Oj! Jag var ganska beredd på att det inte var jag som skulle vinna, sade Anna Carin i sitt tacktal.
Hon tackade även sina kollegor och hälsade till sina barn.
– Jag lovade att jag skulle berätta för mina barn om jag skulle vinna. Jag vann! utbrast Anna Carin Lock innan hon lämnade scenen till publikens applåder.
Filmen “Quick” har ju Säterkoppling i och med att den handlar om Quickfallet, alltså historien om Thomas Quick (numera Sture Bergwall) som länge satt på Säters sjukhus. David Dencik, som spelar rollen som Thomas Quick i filmen, vann en Guldbagge i kategorin Årets manliga biroll.
Detta är andra gången som Anna Carin Lock vinner en Guldbagge. Den första vann hon 2015 för sitt arbete med mask/smink i filmen “Gentlemen”.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Hedemora/Säter v5

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Tre seriesegrar på tre år! Nu är nykomlingen IBF Hedemora redo för kommande helgs seriepremiär i division 2 mot IBK Östhammar.
Nu är IBF Hedemora trött på sjundeplatser. När division 1-serien inleds den 26 september vill tränare Peter Gunnarsson vara med i toppen med sina adepter.
Hon hade redan 13 SM-guld i "bagaget" när hon ställde upp i SM i skeet. Men det hindrade inte Maria Olofsson från Hedemora att ta ännu en medalj - denna gång ett silver och hennes 28:e.