Anna Carin belönades med Guldbagge

Gustafsbördiga Anna Carin Lock vann en Guldbagge för sin insats inom mask/smink i filmen "Quick". Foto: Skärmdump från SVT
Foto:
GUSTAFS. Gustafsbördiga Anna Carin Lock vann en Guldbagge för sin insats inom mask/smink i filmen "Quick". Detta var andra gången som hon vann en Guldbagge.

Anna Carin Lock, från Gustafs, vann en Guldbagge vid Guldbaggegalan som hölls på Cirkus i Stockholm den 20 januari. Hon vann i kategorin bästa mask/smink för sitt arbete i filmen “Quick”.
– Oj! Jag var ganska beredd på att det inte var jag som skulle vinna, sade Anna Carin i sitt tacktal.
Hon tackade även sina kollegor och hälsade till sina barn.
– Jag lovade att jag skulle berätta för mina barn om jag skulle vinna. Jag vann! utbrast Anna Carin Lock innan hon lämnade scenen till publikens applåder.
Filmen “Quick” har ju Säterkoppling i och med att den handlar om Quickfallet, alltså historien om Thomas Quick (numera Sture Bergwall) som länge satt på Säters sjukhus. David Dencik, som spelar rollen som Thomas Quick i filmen, vann en Guldbagge i kategorin Årets manliga biroll.
Detta är andra gången som Anna Carin Lock vinner en Guldbagge. Den första vann hon 2015 för sitt arbete med mask/smink i filmen “Gentlemen”.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Hedemora/Säter v5

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Det blev en andra plats för Sverige när Hedemorasonen Erik Olhans Lind debuterade i U16-landslaget. - Det gick fort, men jag trodde faktiskt att det skulle gå fortare, säger han.
DALARNA/BORLÄNGE. Många hängivna kvinnor och män som arbetar målmedvetet för att utveckla sina företag fick pris för sina insatser vid Stjärngalan på Galaxen i Borlänge.
LUDVIKA. Det gick att höra en knappnål falla. Så tyst var det i Högbergskolans aula när Filip Reineby föreläste om mobbningen som nästan tog hans liv.