ANNONS

Niklas Persson och Håkan Edström på plats vid nedfarten som inte kommer att fyllas av skidåkare denna säsong. “Tråkigt men det behövs fler personer i styrelse och arbetslag om vi ska kunna hålla öppet”, säger Niklas.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Anläggningen i Fornby klint tvingas hållas stängd

FORNBY KLINT/HORNDAL Skidanläggningen i Fornby klint har kämpat för att få mer folk och framförallt fler styrelsemedlemmar. Ett extra insatt årsmöte gav inget resultat och därför har styrelsen beslutat att inte öppna anläggningen denna säsong.

– Vi ser det som ett uppehåll och räknar med att kunna återkomma nästa säsong, säger Niclas Persson, en av eldsjälarna och suppleant i styrelsen.

Annonsbladet skrev tidigare om att föreningen Fornby klint var i behov av mer folk i både styrelse och i arbetslag. Ett extrainsatt årsmöte i oktober utlystes med förhoppning om att få en fulltalig styrelse men intresset uteblev.
– Endast en ny person dök upp annars var det bara vi gamla vanliga som kom på årsmötet. Tråkigt men vi ska göra vårt bästa utifrån de krafter vi har och underhållet fortsätter men backarna kan vi inte öppna, säger Niclas Persson.
Han berättar att de nyligen haft en arbetsdag då de klippt sly och fortsatt underhållsarbetet med backe, byggnader och maskiner. Under hösten kommer det också att bli fler arbetsdagar.
– Vill man vara med så är folk välkomna och då tar vi nya tag. Alla vill ju att backarna ska vara öppna och folk kanske upptäcker hur trist det är att det är stängt, säger Niclas och fortsätter:
– Det är framförallt styrelsemedlemmar vi behöver, det är det viktigaste. Sen behöver vi folk som tar på sig lite olika ansvarsområden.
Niclas Persson konstaterar att det är synd att de tvingas till det här beslutet.
– Det är så viktigt att hålla liv i föreningar så att man kan hålla nere kostnader och att alla kan delta.
Säsongen 2021/2022 kommer alltså skidanläggningen att hålla stängt men förhoppningen är att det blir en omstart nästa säsong.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS