ANNONS

Den nya konst-mötesplatsen Garpvillan är en gammal gruvfogdebostad som ligger alldeles intill gruvkapellet i Garpenberg.
Foto: Privat

Anja har öppnat mötesplats för konst

GARPENBERG Anja Hedqvist har öppnat en ny mötesplats för konst och hantverk. Garpvillan är en gammal gruvfogdebostad som ligger alldeles intill gruvkapellet i Garpenberg.

Under sommaren har den nya mötesplatsen öppnats i Garpenberg, i Hedemora kommun. Tanken med mötesplatsen är att den som vill ska ges möjlighet att ställa ut och sälja sin konst eller sitt hantverk.

Namnet på mötesplatsen är Garpvillan och idén kom från Anja Hedqvist, som genom det egna företaget hyr huset av Boliden under några sommarmånader.

Villan i fråga är en gammal gruvfogdebostad som ligger alldeles intill gruvkapellet. Villan har stått tom länge och Boliden planerar på sikt att riva den. I sommar hoppas dock Anja att kunna fylla huset med konst och hantverk.

Planen är att hålla öppet på lördagar, lite beroende på intresse från utställare och säljare. Den första utställningen blev måleri av Helen Drummond från Garpenberg.

– Jag har länge velat göra något för att lyfta fram min hembygd som besöksmål och samtidigt skapa en trevlig mötesplats för de som bor här. Den här fina villan intill det unika kapellet passade perfekt för att försöka förverkliga de tankarna och jag är glad över att Boliden nappade på min idé. Nu hoppas jag bara att det finns ett gäng kreativa människor därute som längtar efter att få visa upp och kanske sälja sina alster i villan, säger Anja Hedqvist i ett pressmeddelande.

Information om kommande utställningar och öppettider finns på Garpvillans sida på Facebook eller Instagram.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 33, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS