Bakkerud kör för Mattias Ekström

AVESTA. Norrmannen Andreas Bakkerud blir teamkamrat med Mattias Ekström. Det meddelade i dag Mattias Ekströms team EKSRX.

I måndags meddelade Mattias Ekström att han avslutar sin karriär i DTM för helhjärtad satsning på rallycross-VM. Idag hälsar hans team, EKSRX, på sin facebook sida norrmannen Andreas Bakkerud välkommen.

Andreas Bakkerud som den senaste säsongen tävlade för Ford i rallycross-VM men som  inför kommande säsong stod utan kontrakt sedan Ford meddelat att de dra sig ur rallycross-VM.

Andreas Bakkerud har på sin meritlista bland annat två europamästartitlar från 2011 och 2012 innan han gick över och började köra i den tyngsta klassen.

– Jag är otroligt stolt och glad för att äntligen ha signerat ett avtal med EKS, efter tidernas längste förhandlingar. Vi startade faktiskt våra första samtal i juli 2013, efter at jag vann mitt förste SuperCar-lopp i Höljes. På platsen bakom mig kom Mattias Ekström, som körde sitt förste rallycrosslopp den helgen, och vi har haft en dialog om ett samarbete sedan prisceremonin den dagen, men det tog lite tid innan vi äntligen blev eniga, skriver Andreas Bakkerud på sin facebooksida.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

VETLANDA. Antonio Lindbäck tystade alla tvivlare. Han körde hem flest poäng mot Vetlanda. Trots detta blev det förlust för Masarna i seriepremiären.
JÖNKÖPING. IK Brage är fortfarande obesegrade i Superettan efter 0-0 i bortamötet mot ex-allsvenska Jönköpings Södra IF. Borlängelaget ligger fyra i tabellen.
KNUTSTORP. Mindre direktör och mer racingförare. Det blev ett segerrecept för Daniel Haglöf i säsongpremiären i STCC. – Nu har jag hamnat där jag vill vara.