ANNONS

Anders Friberg lämnar sin post som regiondirektör för Region Dalarna, efter bara ett halvår. Han var tidigare kommundirektör i Avesta i 18 år.
Foto: Pär Sönnert

Anders Friberg slutar som regiondirektör

DALARNA Anders Friberg lämnar sin post som regiondirektör för Region Dalarna. “Tråkigt att vi hamnat i den här situationen”, säger Ulf Berg (M), regionstyrelsens ordförande.

I början av juli i fjol meddelade Region Dalarna att Anders Friberg hade rekryterats som ny regiondirektör. I oktober samma år lämnade Friberg sin tjänst som kommundirektör i Avesta, en position som han hade innehaft i 18 år. Tidigare hade Friberg även varit kommunchef i Älvdalens kommun och jobbat inom Länsstyrelsen Dalarna.

“Vi är glada över att ha rekryterat Anders Friberg. Han är en rutinerad chef och ledare med gedigen erfarenhet av att leda politiskt styrda och komplexa organisationer. Han kommer att skapa stabilitet i vår organisation”, sade Ulf Berg i somras i samband med att rekryteringen offentliggjordes.

Men Friberg blev inte långvarig på det nya jobbet. Redan den 16 april i år meddelade Region Dalarna att Anders Friberg lämnar sin tjänst med omedelbar verkan.
“Tyvärr fungerar inte Anders Fribergs ledarskap i vår organisation. Det är tråkigt att vi hamnat i den här situationen, men jag ser ingen annan utväg än att Friberg lämnar Region Dalarna”, säger Ulf Berg i ett pressmeddelande.

Region Dalarna meddelar att man har träffat en enskild överenskommelse med Anders Friberg om ett anställningsavslut. Enligt SVT Dalarna är uppsägningstiden sex månader där Friberg är arbetsbefriad och han ska dessutom ha en fallskärm på tolv månadslöner.
Biträdande regiondirektör Karin Stikå-Mjöberg kommer att gå in i regiondirektörens ställe, meddelar Region Dalarna.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna nummer 17, 2021

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS