ANNONS

Efter 18 år lämnar Anders Friberg tjänsten som kommundirektör i Avesta. I oktober tillträder han som ny regiondirektör inom Region Dalarna.
Foto: Pressbild

Anders Friberg blir ny regiondirektör

AVESTA Avestas kommundirektör Anders Friberg lämnar sin post efter 18 år. I oktober blir han Region Dalarnas nye regiondirektör. “Jag närmar mig uppdraget med ödmjukhet”, säger han.

2002 blev Anders Friberg kommundirektör i Avesta. Han har tidigare bland annat jobbat inom Länsstyrelsen Dalarna och varit kommunchef i Älvdalens kommun.

I början av sommaren meddelade Region Dalarna att man hade rekryterat Friberg som ny regiondirektör, efter Karin Stikå Mjöberg.

– Vi är glada över att ha rekryterat Anders Friberg. Han är en rutinerad chef och ledare med gedigen erfarenhet av att leda politiskt styrda och komplexa organisationer. Han kommer att skapa stabilitet i vår organisation, säger regionstyrelsens ordförande Ulf Berg (M) i ett pressmeddelande.

Region Dalarnas rekryteringsgrupp har bestått av regionstyrelsens presidium som består av regionråden Ulf Berg (M) och Sofia Jarl (C) samt oppositionsrådet Abbe Ronsten (S).
– Det har varit viktigt för oss att hitta en lösning som håller oavsett färg på den politiska majoriteten i Region Dalarna. Därför har representanter för både majoritet och opposition deltagit i rekryteringsarbetet, säger Ulf Berg.

Rekryteringsföretaget valde ut ett tiotal kandidater av det 50-tal med kontakter och intresseanmälningar för tjänsten. Sedan valde regionstyrelsens presidium att gå vidare med fem sökande som intervjuades innan man beslutade att anställa Anders Friberg.

– Jag närmar mig uppdraget med ödmjukhet och stort intresse. Region Dalarna har ett brett och komplicerat uppdrag. Min uppgift blir att tillsammans med chefer och medarbetare i organisationen genomföra de politiskt fattade besluten, säger Anders Friberg i pressmeddelandet.

Anders Friberg kommer att börja sitt nya uppdrag under första halvan av oktober.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 33, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS