ANNONS

Nu vill politikerna i Ludvika ge alla 100-åringar en blombukett.
Foto: Dreamstime

Alla 100-åringar ska uppvaktas

LUDVIKA. Nu ska alla 100-åringar i Ludvika uppvaktas. Det tycker i alla fall politikerna i kommunledningen. – Klarar kungen att skicka ut gratulationer till alla som fyller 100 år, så ska väl vi också göra det, säger Leif Pettersson (S).

Kommunstyrelsens arbetsutskott sa vid sitt senaste möte ja till att uppvakta alla Ludvikabor som fyller 100 år. Det är något som vård- och omsorgsförvaltningen redan brukar göra, men nu föreslås att det skrivs in i kommunens gåvopolicy.
–Skillnaden är den att då måste vi också hålla koll på de 100-åringar som inte bor på äldreboende, men det ska vi väl klara, säger Leif Pettersson som är ordförande i arbetsutskottet.
Enligt förslaget ska Ludvikas hundraåringar uppvaktas med en blomma till en kostnad av en procent av prisbasbeloppet, vilket just nu betyder en blombukett som är värd högst 476 kronor.
– Det är värt att uppmärksamma, säger Leif Pettersson.
Om någon säger ifrån sig uppvaktning så ska det respekteras, enligt den nya skrivningen.
Annars delar kommunen till exempel ut blommor för samma summa till sina anställda som fyller 50 år eller när de går i pension. De som har varit anställda i 25 år får en minnesgåva. Alla som varit anställda i minst sex månader får också en julgåva varje år till ett värde av högst 476 kronor.
Alla i kommunstyrelsens arbetsutskott var eniga om att 100-åringarna ska få blommor, men det är kommunfullmäktige som fattar det slutgiltiga beslutet.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS