ANNONS

Moderaternas oppositionsråd i Borlänge kommun blev bortröstat av partiets fullmäktigegrupp, nu har Agneta Nyvall bestämt sig för att stanna kvar.
Foto: Veronica Rigtorp

Agneta Nyvall stannar kvar och behåller sina uppdrag

BORLÄNGE. Moderaternas oppositionsråd i Borlänge kommun blev bortröstat av partiets fullmäktigegrupp. Nu kommer Agneta Nyvalls svar.

– Jag kommer att ta tillbaka min avsägelse och stanna kvar som oppositionsråd och behåller mina uppdrag.
Agneta Nyvall blev partiets första namn efter personvalskryss i förra valet och därtill oppositionsråd.
Under fjolåret började det mullra i arbetsgruppen. Något som slutade med att Nyvall röstades bort.
Genom att avsäga sig jobbet som oppositionsråd och tillhörande uppgifter skulle Agneta Nyvall, fortsätta med sina övriga uppdrag. Så uppfattade hon det hela. Men så blev det inte.
– Om jag inte avsade mig alla uppdrag, skulle jag uteslutas ur moderaterna och ombudsmannen menade att de skulle starta ett uteslutningsärende. Så jag tog tillbaka de första avsägningarna och tänkte att det var väl i så fall bättre att säga ifrån mig alla uppdrag samtidigt, förklarar Agneta Nyvall.
Men så började hon fundera på om det verkligen kunde gå till på det sättet, och kontaktade Moderaterna centralt, som meddelade att Moderaternas arbetsgrupp inte hade rätt att göra så. För fullmäktigeplatsen kunde hon ha kvar ändå.
– Jag har inte begått några formella fel, utan har jobbat utifrån vad stadgarna säger. Dessutom har jag inte fått någon information eller möjlighet att medverka i fullmäktigegruppen, vilket jag blivit utlovad att få om jag frånsa mig alla uppdrag.
Det har runnit mycket vatten under broarna i denna infekterade historia. Kanske inte sista ordet är sagt än, men Agneta Nyvalls motivering till återtagandet av oppositionsrådsplatsen i fullmäktige, är bland annat att hon inte fått delta i fullmäktigegruppen och känner sig utfryst ur partiet och dessutom hotas med uteslutning.
– Då kan jag likaväl vara kvar som oppositionsråd, men gå ur partiet för att senare kunna komma tillbaka när konflikterna i föreningen lagt sig. För jag vill vara kvar och driva moderat politik, som jag faktiskt är framröstad till att göra. Samt att jag känner att jag har stöd hos medlemmarna och ute bland väljarna. Dom kommer fram till mig när jag är ute och handlar eller är ute och går. Dom ringer hem och vill att jag ska vara kvar.
Allt som har hänt är tråkigt men när jag har fått tänka klart har jag landat i att jag ska behålla mina uppdrag, och fortsätta som oberoende moderat.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS