Masarna föll i hemmapremiären

En typisk bild från kvällen med suveräne Indianen Kenneth Bjerre i täten följd av klubbkompisen Piotr Protasiewicz och Masförarna Martin Smolinski och David Bellego
Foto: Mikael Eriksson
AVESTA Masarna förlorade hemmapremiären i årets elitserie i speedway. Förhandsfavoriten Indianerna från Kumla visade sig vara några nummer för stora och vann med 57 poäng mot 33.

Siffrorna talar sitt tydliga språk, 33 poäng för Masarna mot 57 poäng för gästande Indianerna. Redan efter fyra körda heat hade Indianerna visat vem som hade kommandot, då ledde gästerna med 16 mot 8 för hemmalaget. Och så rullade det på under kvällen

Glädjande var att se att 16-årige Philip Hellström-Bängs aktion på banan och där han till slut lyckades bärga sin första elitseriepoäng. Poängbäst i Masarna var Antonio Lindbäck som körde in 12 poäng.

Masarnas lagledare Andreas Sundin hade trots förlusten en positiv syn på såväl matchen och de matcher som följer.
– Vi måste ha tålamod, vi kommer att vinna.
– Vi har ett helt nytt lag, det finns att bygga på.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Det blir ett Vasalopp den första söndagen i mars nästa år. Men det är ett annorlunda skidlopp som ska genomföras i coronatider.
Det är öde på Brovallens motorstadion denna kväll. Säsongen som skulle bli ett år där Masarna skulle låta de yngre få köra en hel del blev något helt annat. Klubben tog sitt andra SM-guld!
Annonsbladets Niclas Bergvall om besöket på motorstadion: "Nya historier kommer att berättas, historier om det som hände hösten 2020 och som skrivit in sig i Avestasportens 'historiebok'".