ANNONS

Landsort Care har förvärvat 27 fastigheter med totalt 711 lägenheter i Krylbo.
Foto: Rebecca Linder

711 lägenheter i Krylbo får ny ägare

KRYLBO. Nu är det klart att Landsort Care har köpt en fastighetsportfölj med som 711 lägenheter i Krylbo av Krylbostäder.

Köpeskillingen motsvarar ett kvadratmeterpris på blott 3.760 kronor, skriver Fastighetsvärlden.
Gamla Byn sålde beståndet 1997 och därefter har det bollats runt mellan en handfull danska ägare och fastigheterna har under perioder till och med varit under tvångsförvaltning.

Beståndet består av 27 fastigheter med totalt 711 lägenheter. Totalt hyresvärde är cirka 36 miljoner kronor. Överenskommet fastighetsvärde som ligger till grund för affären är 188 miljoner kronor och affären sker genom ett bolagsköp av bolaget Gestvålen Fastighets AB. Priset per lägenhet blir i snitt 265 000 kronor och enligt Fastighetsvärlden bedöms direktavkastningen till drygt 7 procent.

Fastigheterna har en uthyrbar area om totalt cirka 50 000 kvadratmeter.
Köparen Landsort Care uppger att beståndet är i ”strukturellt gott skick” men att det krävs investeringar i allmänna utrymmen och lägenheter.
– Vi köper ett fullt uthyrt bestånd i ett attraktivt läge nära järnvägsstationen. Vi kommer att lyfta fastigheternas skick och det tar endast 90 minuter med snabbtåg att ta sig till centrala Stockholm, säger Bo Sandberg, delägare och en av grundarna till fastighetsbolaget Landsort Care AB till Fastighetsvärlden.

Landsort Care övertar befintlig förvaltningsorganisation i bolaget de köper bestående av 11 medarbetare. Landsort Care har tidigare varit aktivt i Dalarna, då man 2005 förvärvade 436 lägenheter från kommunala Tunabyggen i Borlänge.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 50 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS