455 från Dalarna vill bli poliser

DALARNA. 455 från Dalarna vill bli poliser. Knappt hälften, 44 procent, är kvinnor.

Sammanlagt sökte 15 000 till utbildningen. Inte sedan den nya Polismyndigheten bildades 2015 har så många sökt till polisutbildningen som under november 2018.
Flest sökande till polisutbildningen kommer från Falun (105 personer), Borlänge (100), Ludvika (44) och Avesta (34). Det finns sökande från alla kommuner i Dalarna, även från Malung (8) och Älvdalen (8).
455 kvinnor och män från länets olika kommuner har ansökt om att få starta sin polisutbildning i höst. Andelen kvinnor som har visat intresse för polisutbildningen uppgår till 44 procent i Dalarna. Andelen kvinnor har legat på ungefär samma nivå sedan hösten 2015.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Efter halva loppet gick han upp i ledning. Sedan släppte inte Albin Bäckström den och när han rullade i mål var han svensk mästare i mountainbike.
I spåren av corona har företag det tufft och för många har det bland annat blivit i minskade intäkter och konkurser. I Norberg inrättade kommunen en stödlinje i våras och behovet är stort.
Klockan var strax före 13.00 i söndags. Då kunde spelarna i Husby AIK jubla för serieseger och avancemang till division 5. Den ”avgörande” matchen mot Ezid SK blev som väntat aldrig dramat