ANNONS

Hyresgäster fick godis av hyresvärden. På bilden syns Gun-Britt Janbjer från Hedemorabostäder och Lillan Persson från Hyresgästföreningen.
Foto: John Leander

300 hyresgäster bjuds på godisbilar

HEDEMORA Områdesträffar för hyresgäster har inte gått att ha för Hedemorabostäder i och med coronapandemin. Men har man ändå fått till en anpassad uppvaktning med lite godis.

Med början i tisdags inledde Hedemorabostäder en slags uppvaktningsturné bland sina hyresgäster. Under veckan som gått har besöksfokuset främst varit Hedemora och under veckan som kommer ytterområdena i kommunen.

Sammanlagt ska omkring 300 hyresgäster uppvaktas berättar Gun-Britt Janbjer från Hedemorabostäders uthyrningsavdelning. Det är hon, tillsammans med Lillan Persson från Hyresgästföreningen som besöker kvarteren med lite inspelad musik.
– Sen har vi inte möjlighet med kaffe och lussebullar. Vi tänker på smittorisken. Men de får i alla fall en bilgodispåse, säger Gun-Britt.
Det är främst seniorboenden som prioriteras även om andra kvarter också besöks.

– Det är i första hand seniorer som behöver lite besök. Vi har ju inte haft områdesträffar och i en sån här lite stad brukar vi tycka om det. Så då kan det här vara en kul grej, säger Gun-Britt.
Först ut på tisdagseftermiddagen är Humlegårdsvägen 6-8, eller Nya Ålen 2 som kvartersnamnet lyder och som ligger precis bakom restaurangen Lappens.

Där samlas en skara utanför portarna med föredömligt corona-avstånd till varandra. En del väljer att delta från sina balkonger. Godisbilarna är på plats för den som vill ha och musiken ramar in uppvaktningen.
Strax utanför en av portarna står tre kvinnor och samtalar med varandra och snart också med Gun-Britt. Mona-Lisa Edin, Marita Persson och Marina Stille. De visar uppskattning med i stort sett samma mening.
”Kul att det händer någonting.”
Men så lägger Marina Stille till en aspekt.
– Kul att träffa grannar som man inte har sett förut.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS