270 sommarjobb i basindustrin

AVESTA/HEDEMORA. I sommar kommer 270 sommarjobb att erbjudas i basindustrin i södra Dalarna.

Bolidens gruva i Garpenberg erbjuder jobb åt 80 semestervikarier från början av maj till slutet av augusti fördelat på 20 olika yrkesgrupper.
– Ett sommarjobb hos oss på Boliden Garpenberg innebär ett spännande jobb med stora utvecklingsmöjligheter där du får jobba med världsledande teknik och världsledande kollegor, lockar Boliden via sin egen HR-avdelning och bemanningsföretaget Clockwork
Bemanning & Rekrytering AB med upplysningen att ingen arbetslivserfarenhet behövs.
– Du ska ha minst gymnasieutbildning och gärna bergarbetarutbildning.

Stora Ensos 625 sommarjobb finns på en rad orter, från Ljusne i norr till Kristianstad i söder och inom flera olika verksamhetsområden, allt från produktion och underhåll till laboratorier och marknad. På Fors kartongbruk utanför Avesta handlar det om 80 sommarjobb.

130 sommarjobb erbjuds på Outokumpu i Avesta med upplysningen att kravet bara är “18 år är kravet för att få jobba”. Det är lika många sommarjobb som i fjol

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 06 2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA. Stadsfest och körfest är något av det som planeras när Avesta fyller 100 år som stad. Kommunen bjuder även in föreningar och andra att komma med idéer som ska förgylla jubileet.
AVESTA z Avesta kommun har medvind nu. Kommunalrådet Lars Isacssons (S) presenterade positiva siffror i samband med året företagsfrukosten. Bland annat ett plus på 20 miljoner kronor.
AVESTA. Stora resurser sätts under helgen in i sökandet efter den kvinna som misstänks vara mördad. Frivilligorganisationer, Hemvärnet och NOA har kallats in som förstärkning.