25 nya jobb i Söderbärke

Företaget TopCell AB storinvesterar i anläggning på Söderbärke industriområde.
Foto: Veronica Rigtorp
SÖDERBÄRKE TopCell Ab investerar 145 miljoner kronor och anställer 25 personer i Söderbärke.

TopCell AB startar en ny produktionsanläggning för träfiberisolering i Söderbärke, Dalarna.
Företaget rekryterar 25 personer under perioden maj till september.
Nu genomför de sista justeringarna i fabriken som inryms i en 5 000 kvadratmeter industrilokal med 2 600 kvadratmeter lager, beläget på 18 000 kvadratmeter anlagd industritomt.

Entreprenören Tommy Andersson har lyckats att skapa förutsättningarna för att förädla och tillverka en träfiberisolering av en restprodukt från skogsindustrin. Råvaran anses ha en viss naturlig mögelresistens, bra värden avseende energieffektivitet, bullerdämpning och brandskydd.
Eklöf Invest AB med bröder Bo och Ulf Eklöf var först ut att investera.
Produkten anses passa väl in på en bransch i förvandling mot hållbart byggande i trä.
I juni 2020 kommer företaget att starta produktionen av träfiberisolering i sin första produktionsenhet i Söderbärke och resan ut i världen har bara börjat.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

VB Energi har sålt sin största kompletta solcellsanläggning hittills. Anläggningen består av 341 solpaneler som kommer att placeras på fyra stora tak på Brf Målarens fastigheter i Ludvika.
SMEDJEBACKEN En körkortslös man har döms för att ha kört bil när han var påverkad av amfetamin. Brotten har begåtts i Smedjebackens kommun.
Fem timmar gratis rådgivning för företagare, två timmar för upphandlare och inköpare. Upphandlingsakuten har uppstått för att underlätta just upphandling i coronatider.