25 nya jobb i Söderbärke

Företaget TopCell AB storinvesterar i anläggning på Söderbärke industriområde.
Foto: Veronica Rigtorp
SÖDERBÄRKE TopCell Ab investerar 145 miljoner kronor och anställer 25 personer i Söderbärke.

TopCell AB startar en ny produktionsanläggning för träfiberisolering i Söderbärke, Dalarna.
Företaget rekryterar 25 personer under perioden maj till september.
Nu genomför de sista justeringarna i fabriken som inryms i en 5 000 kvadratmeter industrilokal med 2 600 kvadratmeter lager, beläget på 18 000 kvadratmeter anlagd industritomt.

Entreprenören Tommy Andersson har lyckats att skapa förutsättningarna för att förädla och tillverka en träfiberisolering av en restprodukt från skogsindustrin. Råvaran anses ha en viss naturlig mögelresistens, bra värden avseende energieffektivitet, bullerdämpning och brandskydd.
Eklöf Invest AB med bröder Bo och Ulf Eklöf var först ut att investera.
Produkten anses passa väl in på en bransch i förvandling mot hållbart byggande i trä.
I juni 2020 kommer företaget att starta produktionen av träfiberisolering i sin första produktionsenhet i Söderbärke och resan ut i världen har bara börjat.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Elever vars utbildningsväg inriktar sig mot lokal idrott har startat ett projekt med syfte att locka fler unga att prova på golf.
Tre SM-guld och tre SM-silver landade i Dalarna då SM i Ung Företagsamhet avgjordes. Dalarna gör därmed sitt bästa SM någonsin.
Maximilians författardröm har gått i uppfyllelse redan innan hans 13-årsdag. Han har debuterat med barn- och ungdomsboken ”Baronica och Tidsskeden”.