ANNONS

220 ungdomar får sommarjobb

180 ungdomar får sommarjobb i Borlänge kommun, plus 30 sommarjobb hos Tunabyggen och 10 hos Borlänge energi.

Totalt har 510 ungdomar sökt sommarjobb hos kommunen. Av dem kommer Arbetsmarknadsenheten i samverkan med övriga sektorer kunna erbjuda 180 ungdomar sommarjobb under sommaren 2020. Av de 180 sommarjobben är det cirka 100 som kommunen finansierar. Alla ungdomar som får sommarjobb via kommunen erbjuds arbete i 90 timmar och arbetstiden kan fördelas på två eller tre veckor.
Regeringen har också tillfört extra medel där Borlänge får cirka en miljon kronor. De extra medel som kommunen får, gör att man kan erbjuda cirka 80 extra ungdomar sommarjobb.
– Jag är glad över den miljonen vi fick från regeringen, den gör att fler ungdomar i Borlänge får möjligheten att tjäna lite egna pengar i sommar, säger Lena Hjort (S) gymnasie- och arbetsmarknadsnämndens ordförande.

På grund av coronapandemin får inga minderåriga arbeta inom vården eller förskola (som också räknas in i verksamhet där man kan utsättas för smitta). Kommunen har löst det genom att de som fyllt 18 erbjuds arbete inom vården, omsorgen och förskolorna. De som är under 18 får bland annat jobba med ” hemma i Borlänge” Sommarskola, kommun utvecklarna, verksamheter inom AME, samt extra platser på Tunabyggen.
– Det är ett annorlunda år. Men en fot in på arbetsmarknaden för våra ungdomar är ett första steg in i vuxenlivet och en egen försörjning, säger Lena Hjort (S) Gymnasie- och arbetsmarknadsnämndens ordförande.
Totalt erbjuder kommunkoncernen cirka 220 arbetstillfällen, då Tunabyggen erbjuder cirka 30 stycken sommarjobb och Borlänge energi 10 sommarjobb.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS