ANNONS

Anders Grånäs, vd Dalarnas Försäkringsbolag.
Foto: Veronica Rigtorp

200 miljoner till dalfolket i återbäring

Nyligen landade besked i brevlådan hemma hos 173 458 försäkringskunder på Dalarnas, om hur stor den egna återbäringen blir. Totalt handlar det om 200 miljoner kronor.

– I dessa dagar känner jag mig extra glad och stolt över att få leda ett kundägt bolag med en så stabil ekonomi, som också åtnjuter ett så stort förtroende hos dalfolket, säger vd Anders Grånäs om känslan att få dela ut 200 miljoner till kunderna.
Dalarnas Försäkringsbolag delar i oktober ut 200 miljoner kronor i återbäring fördelat på 173 458 försäkringskunder.

Dalfolket är bra på att ta hand om både sig själva och sina saker – det är också framför allt därför vi kan lämna den här återbäringen, färklara han.
Under veckan skickas breven ut till kunderna, med informerar om hur stor den egna återbäringen blir. Själva återbäringen betalas sedan ut i slutet av oktober.

Återbäring betalas ut när ett ekonomiskt överskott uppstår. Det sker inte alla år då bolaget gör vinst, utan det görs en långsiktig ekonomisk bedömning. Hur mycket kunden får i återbäring den här gången beror på vilka försäkringar kunden har haft hos Dalarnas Försäkringsbolag under 2019.

Dalarnas Försäkringsbolag, som ägs av försäkringskunderna i Dalarna, stöttar även föreningslivet i länet, i dagsläget cirka 200 föreningar med verksamheter inom allt ifrån kultur och idrott till social verksamhet. Med anledning av den pågående pandemin och den tuffa situation både föreningslivet och besöksnäringen hamnade i, har Dalarnas Försäkringsbolag i år dessutom delat ut 2,5 miljon kronor som ett extra stöd till länets föreningar. Man har även stöttat Dalarna som besöksmål genom stöd till Visit Dalarnas marknadsföring med 250 000 kronor.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS