ANNONS

Aktivitetstorget på Tjärna Ängar invigdes 2018, med bandklippning av en glad Jörgen Olsson, vd i Tunabyggen, som fick hjälp av några barn. Torget byggdes med investeringsstöd på cirka tre miljoner kronor.
Foto: Veronica Rigtorp

120 miljoner kronor i stöd till byggprojekt

Tunabyggen har de senaste åren ansökt om, och beviljats, totalt cirka 120 miljoner kronor i statligt investeringsstöd till nya bostäder och ett aktivitetstorg.

– Investeringsstödet gör att vi kan fullgöra vårt uppdrag att bygga ett 80-tal nya bostäder i Borlänge varje år, säger Jörgen Olsson, vd i Tunabyggen, och fortsätter:
– Tack vare dessa miljoner har vi behövt låna mindre till våra nybyggnadsprojekt vilket i slutändan gynnar alla våra hyresgäster. Investeringsbidraget innebär också att vi kan hålla nere hyrorna när vi bygger nytt, vilket möjliggör för fler Borlängebor och inflyttare att bosätta sig i nyproducerade lägenheter.

Det senaste beslutet från Boverket kom för någon vecka sedan och innebär 37 miljoner kronor i investeringsstöd till Borlänge byggproduktion AB, ett bolag som bildats gemensamt av Prefament och Tunabyggen.
– Investeringsstödet gör att Borlänge byggproduktion AB nu kan komma igång med att bygga ett 80-tal hyresrätter i Jakobsdalen. Ett projekt vi kommer att kunna berätta mer om inom kort, säger Jörgen Olsson.

Tunabyggen har de senaste åren byggt 180 lägenheter och ett torg med investeringsstöd:
94 lägenheter på Studievägen 56 och 58, i Jakobsdalen, med inflytt den 1 april i år, med cirka 40 miljoner kronor i stöd.
86 lägenheter på Frostmors väg 1-7, i Skräddarbacken, som stod inflyttningsklara 2019 med cirka 40 miljoner kronor i stöd.
Aktivitetstorget på Tjärna Ängar, klart 2018 med cirka tre miljoner kronor.

Hur är beläggningen på de lägenheter som byggt hitintills?
– Vi har en hög uthyrningsgrad, kring 98 procent, svarar Jörgen Olsson, vd på Tunabyggen.
Finns efterfrågan på ytterligare 80-talet hyreslägenheter?
– Ja, det bedömer jag. Bostadsbristen är fortfarande påtaglig.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS