ANNONS

100 dagar kvar till 100-årsfesten

LUDVIKA. Nu är det 100 dagar kvar till starten av Ludvikas 100-årsjubileum och ansökan till tävlingen Årets stadskärna lämnas in.

Det markerades av att Veronica Lindgren, processledare Årets stadskärna 2019 på Unika Ludvika överlämnade stafettpinnen eller i det här fallet 100-års affischen till jubileumsgeneral Håkan Rosén som har hand om jubileet. Samt att Veronica Lindgren också lämnar in ansökan om att bli Årets stadskärna.

För 1 000 dagar sedan började nedräkningen till tävlingen och 100-årsjubileet. De knappt tre åren har gått märkbart fort och under resans gång har Unika Ludvika med flera byggt upp nätverk av samverkan, där alla är viktiga för att få det hela att fungera. I nätverket ingår allt från enskilda handlare, kommunen och storföretag.
– En anställd på kommunens Gata-Park sa; ni är ju bara ett samtal bort från att lösa problem eller hitta lösningar. Det tycker jag var en bra sammanfattat, säger Veronica Lindgren.

Det har tagit tid att bygga upp nätverket att nu bara släppa det, vore bortkastad tid, menar både Rosén och Lindgren.
– Vi ska naturligtvis fortsätta den process som vi startat och utveckla den, säger Veronica Lindgren

Håkan Rosén håller med och säger att han vill se förvaltning av det som byggt upp.
100-årsjubileet och ansökan till tävlingen Årets stadskärna är bara del i processen
En del är firandet som nu helt tas över av Håkan Rosén.

– Firandet startar på Nyårsafton med bland annat Jubileumskörens framträdande, sedan följer en mängd aktiviteter under året. Den grova planeringen finns, men det är en levande process hela året, konstaterar Håkan Rosén.
Där bland annat 100-meters stubbtårtan, öppet hus på ABB, jubileumsdagarna i juni och Bergslagsrallyt finns med.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS