Stulen snöskoter återfunnen i Kvarnsveden

BORLÄNGE. En stulen snöskoter anträffades vid lunchtid på tisdagen vid krematoriet i Kvarnsveden. I anslutning till fordonet greps en man som misstänks för stöld alternativt häleri.

Då polisen patrullerade i Kvarnsveden vid lunchtid upptäckte de en man som körde snöskoter utan att bära hjälm. Patrullen såg skotern köra in i ett skogsparti i närheten av Norra Griftegården på Lergärdet. Kort därefter kommer en man i 40-årsåldern promenerande ur samma skogsparti.
Vid närmare kontroll visade det sig att snöskotern stulits från en adress i Borlänge några dagar tidigare. På platsen kunde teknisk bevisning säkras och den misstänkte gärningsmannen greps. Brottsmisstanken gäller stöld, alternativt häleri.
Snöskotern är återlämnad till sin rättmätige ägare.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

BORLÄNGE. Borlänges skönsjungande sångerska Ann-Cecilia Thenander medverkar i tv 4-programmet Talang på fredag 23 februari.
BORLÄNGE. Under det senaste halvåret har Borlänge fått ner arbetslösheten med tio procent, genom utmaningen Dubbelt upp. 256 jobb har skapats för i de flesta fall långtidsarbetslösa.
DALARNA. 26 viltolyckor har rapporterats till polisen under den gångna helgen.