Stöldliga stoppad i Sala

BORLÄNGE. Helgens inbrott på Rostugnsvägen är en av flera stölder som kan vara på väg att klaras upp. En trio ertappades med stöldgods i sin bil i Sala under söndagen.

En falskskyltad bil på väg söderut på riksväg 70, norr om Sala, tog till flykten då en polispatrull försökt att stoppa dess framfart. Flykten var över vid en grusvägs ände.
Två av tre personer i bilen kunde gripas i det stulna fordonet. En tredje person gjorde ett fruktlöst försök att undkomma polisen genom att springa till skogs. En hundpatrull grusade mannens flyktplaner.
Alla tre har delgivits misstanke om tillgrepp av fortskaffningsmedel och grov stöld. Föraren har dessutom delgivits misstanke om drograttfylleri samt diverse andra trafikbrott. Efter förhör har åklagare beslutat att anhålla samtliga.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

BORLÄNGE. Borlänges skönsjungande sångerska Ann-Cecilia Thenander medverkar i tv 4-programmet Talang på fredag 23 februari.
BORLÄNGE. Under det senaste halvåret har Borlänge fått ner arbetslösheten med tio procent, genom utmaningen Dubbelt upp. 256 jobb har skapats för i de flesta fall långtidsarbetslösa.
DALARNA. 26 viltolyckor har rapporterats till polisen under den gångna helgen.