Nu ska det bli ordning på parkeringen

Lokalpolisområdeschef Mattias Skarp och kommunalrådet Lars Isacsson tar i hand på det nya medborgarlöftet.
Foto: Avesta kommun
Ett löfte mellan polisen och kommunen har tecknats om ordningsstörningar och trafikbrott vid parkeringarna som tillhör Dalahästens handelsområde.

– Vi hoppas att det här medborgarlöftet ger en lugnare tillvaro för de boende i området, säger Lars Isacsson (S) kommunstyrelsens ordförande.
Löftet gäller ordningsstörningar och trafikbrott vid parkeringarna som tillhör Dalahästens handelsområde.
– Det är viktigt att kunna agera utifrån aktuella problembilder, det är därför vi ska teckna medborgarlöften, säger Mattias Skarp, lokalpolisområdeschef Falun.
Avesta kommun lovar att ta till åtgärder på den kommunägda marken i området för att förhindra brotten.
– Åtgärder kan vara att se till att det via kommunens cykelbanor inte går att köra bil in på området, säger Isacsson.
De lovar också att ta kontakt med de motorintresserade ungdomarna.
– Vi gärna ser att det bildas en förening som kommunen kan samverka med. Det vi gör nu är att om ungdomarna vill, hjälper dem med föreningsutbildning med mera, säger Isacsson.
Polisen lovar att rikta sin planlagda verksamhet mot området för att kunna lagföra de som begår ordningsstörningar och trafikbrott. Medborgarlöftet gäller fram till 14 januari 2018 och ska därefter utvärderas.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA. Västanhede Trafik startades av Thomas Ramsells farfar 1958 som ett enmansföretag. Idag har företaget växt till en koncern med 300 anställda och med över 20 olika nationaliteter.
NORBERG. Norbergs och Fagersta kommuner kommer att fira Frida Hansdotters OS-guld fredag 2 mars klockan 17.30 på torget i Norberg, tillsammans med Frida.
AVESTA Ett fastighetsbolag som ingår i Biltemakoncernen har lämnat in sin bygglovsansökan och tanken är att markarbetet och byggnationen i Åsbo ska kunna dra igång under våren.