Borlänge på väg mot allsvenskt kval

BORLÄNGE. Den som satsade en krona på att Borlänge Hockey skulle vinna Allettan kan få 25 tillbaka. Laget toppar tabellen då fem omgångar återstår. Närmast väntar två hemmamatcher i helgen.

Förhandstipsen kretsade helt kring hårdsatsande VIK Västerås och Piteå. En sportspelare erbjöds dubbla pengarna om något av dessa lag stod som segrare när Allettan summerades.
Tilltron till Borlänges ishockeykunskaper var synnerligen försiktig. Spelbolagens experterna ansåg att sex lag hade bättre förutsättningar att vinna och erbjöd 25 gånger insatsen.
Oavsett utgången i de fem matcher som återstår så är Borlänge HF Allettans stora utropstecken. De senaste insatserna ger fog för fortsatt optimism.

Onsdagskvällen bortamöte med serietvåan VIK Västerås slutade med en uddamålsförlust, 2-3. Närmast väntar femman Mariestad, lördag, och åttan Skövde, söndag, på hemmais.
– Jag håller tummarna för att vi kan fylla alla 1 500 platser i hallen. Vi behöver allt stöd vi kan få, säger Mats Johansson, vanligen kallad Horndal.
Två av förklaringarna till Borlänges framgång är Sebastian Bengtsson toppar poängligan på 20 poäng, 11 mål och 9 assist. En annan är målvakten Marcus Hellgren-Smed som toppar målvaktsligan med en räddningsprocent på 94,5.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

SMEDJEBACKEN. Smedjebacken hade inga problem att besegra onsdagskvällens gäster i ishallen, Orsa. Med siffrorna 8-3 (2-2, 3-0, 3-1) kunde den tredje segern i förkvalet bokföras.
BORLÄNGE. Borlänge HF är snubblande nära att ta en plats i direktkvalet till Allsvenskan. En poäng i helgens två matcher kan räcka.
SMEDJEBACKEN. Storseger, 7-0, hemma mot Hille/Åbyggeby och knapp förlust borta, 1-2, blev helgens helgfacit för Smedjebackens HC i förkvalet till tvåan.