Åvestadalskolan en tryggare arbetsplats

KRYLBO. Kränkningar får konsekvenser. Det är förklaringen till att Åvestadalskolan i Krylbo blivit en tryggare arbetsplats för eleverna.

Uppföljningen av det målmedvetna arbete med syfte att skapa en trygg skolmiljö är upplyftande läsning. Kränkningarna har minskat med 80 procent jämfört med föregående läsår.

Specialiserad personal och tydliga konsekvenser är två viktiga byggstenar. Bland annat har skolan anställt särskilda kränkningshandläggare som utreder, hanterar och följer upp alla kränkningsärenden på skolan.

Vid en enstaka händelse där en elev säger något dumt får man tala med kränkningshandläggaren och föräldrarna blir kontaktade. Om händelserna upprepas eller blir grövre, blir det samtal med rektorn, i det yttersta steget kan rektorn förflytta eleven till en annan skola under fyra veckor.

Åvestadalskolan är en F-9-skola med cirka 500 elever fördelade på förskoleklass, 1-6 och 7-9. Integrerat med skolan finns även Åvestadals fritidshem med fyra avdelningar.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

NORBERG. Norbergs och Fagersta kommuner kommer att fira Frida Hansdotters OS-guld fredag 2 mars klockan 17.30 på torget i Norberg, tillsammans med Frida.
AVESTA Ett fastighetsbolag som ingår i Biltemakoncernen har lämnat in sin bygglovsansökan och tanken är att markarbetet och byggnationen i Åsbo ska kunna dra igång under våren.
NORBERG. En ung pojke blev på torsdagskvällen påkörd av en bil på Bergvägen. Han skadades i ett ben.