Annica blev årets nyföretagare

Annica Hanses utsågs nyligen till årets nyföretagare på Stjärngalan
Foto: Rebecca Linder
AVESTA. När det var dags att utse årets stjärnor bland Dalarnas företagare var det Annica Hanses som driver Burger King i Avesta som knep segern.

– Jätteroligt och oväntat. Jag har nog inte fattat grejen riktigt ännu. Det är svårt att se vad man själv gör bra som företagare, säger Annica.

Hon öppnade restaurangen här för snart två år sedan. 16 februari firar nämligen Burger King i Avesta två år. Och det har varit två händelserika år.

– Det har rullat på otroligt bra och försäljningsutvecklingen är bra. Det jag inte tror att många förstår är att vi är ett litet företag bakom ett stort varumärke, säger Annica.
Hon har en bakgrund som ekonom och har jobbat på Outokumpu i några år följt av kommunalt i Fagersta och Norberg fram till i mars 2015 då hon blev föräldraledig. Det var då som planerna på att öppna en hamburgerrestaurang i Avesta började ta form på allvar.

Läs mer i helgens nummer av Annonsbladet

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

NORBERG. Norbergs och Fagersta kommuner kommer att fira Frida Hansdotters OS-guld fredag 2 mars klockan 17.30 på torget i Norberg, tillsammans med Frida.
AVESTA Ett fastighetsbolag som ingår i Biltemakoncernen har lämnat in sin bygglovsansökan och tanken är att markarbetet och byggnationen i Åsbo ska kunna dra igång under våren.
NORBERG. En ung pojke blev på torsdagskvällen påkörd av en bil på Bergvägen. Han skadades i ett ben.